Wie ben ik.

 

Ik zal me even voor stellen mijn naam is Kor Kalsbeek, ik ben getrouwd met Lia en samen hebben we  drie kinderen (2 dochters en 1 zoon). Ik ben ruim 22 jaar werkzaam geweest als Infrastructuur coördinator bij een groot IT bedrijf en zat dus veel achter een buro, mede hierdoor genoot ik er enorm van om in de natuur te zijn en tot rust te komen. Dat was dan ook een van de redenen dat ik in mijn vrijetijd toezichthouder was in het  Waterloopbos en het  Voorsterbos van    Natuurmonumenten. De in die jaren heb ik mij geregeld afgevraagd wat ik zou doen als ik volledig afhankelijk zou zijn van wat de natuur mij te bieden heeft, deze vraag is voor mij een begin geweest van een zoektocht een tocht waarvan het einde nog lang niet in zicht is.  In deze zoektocht naar antwoorden heb ik heel veel mooie dingen ontdekt over het overleven  met de natuur (survival), en ik heb besloten om de tot nu toe vergaarde kennis en ervaring te delen met de mensen om mij heen die ook willen leren wat de natuur hen te bieden heeft en hoe ze met die natuur kunnen leven en voor de natuur kunnen zorgen. In 2019 heb ik met mijn gezin het roer voledig omgegooid ik heb mijn baan opgezegd en ben met mijn gezin naar Portugal vertrokken om volledig off-grid te wonen en hier een rehabilitatie centrum te starten voor mensen die problemen hebben gehad met bijvoorbeeld drugs of alcohol. 

 

 

Omdat ik geloof wat er in de bijbel staat geschreven vinden sommige mensen het nogal vreemd dat ik zo met de natuur bezig ben  maar als ik om me heen kijk, en let op wat er in de bijbel staat geschreven dan zie ik dat we flink zijn afgedwaald. God heeft ons de opdracht gegeven om voor de aarde te zorgen en deze te bewaren en te onderhouden (Genesis 2:15). Maar wij zijn door onze drang naar luxe steeds verder verwijderd en afgezonderd van de door God geschapen natuur en hebben deze voor een groot deel vernietigd. Het wordt tijd dat we weer een paar stappen terug doen en opnieuw leren om in harmonie te met de natuur te leven zoals het bedoelt is.

 

Voor mensen die geintreseerd zijn in de bijbelse achtergrond en mijn gedachten hierover, heb ik in het menu onder Studies een aantal bijbelstudies geplaatst die hier verder op in gaan genaamd Zorgdragen voor de aarde. en De opname van de gemeente?