Bloedgeld: Financiering van terrorisme door de PA - hoe het wordt gedaan

 

Het aanzetten tot terrorisme door de PA is slechts het topje van de ijsberg. De financiering van terroristen is de echte generator van het terrorisme. Dit is hoe het wordt gedaan.

 

Terwijl de golf van terrorisme en geweld in Jeruzalem blijft doorgaan, volhardt ook de Palestijnse Autoriteit (PA) in het aanzetten tot geweld in Jeruzalem.

 

Uit een dieper onderzoek op de financiële activiteiten van de Palestijnse Autoriteit (PA) blijkt dat verbale aansporing slechts het topje van de ijsberg is. Een aanzienlijk deel van hun budget is opzij gezet als vergoeding: de financiering en ondersteuning van de terroristen. Dit is een veel grotere stimulator en een veel belangrijke vorm van het aanzetten tot geweld en terrorisme.

 

Eerder dit jaar heeft de PA (Palestijnse Autoriteit) aangekondigd dat het € 43.000.000 extra per jaar zal uitgeven om gevangenen vrij te krijgen, onder deze gevangenen bevinden zich honderden moordenaars van onschuldige burgers.

 

Uit een rapport gepresenteerd aan de Israëlisch regering over dit onderwerp blijkt dat het vergoedingssysteem duur en zeer complex is en voor een deel door de westerse landen gefinancierd wordt door het financieel steunen van de PA (Palestijnse Autoriteit).

 

De PA (Palestijnse Autoriteit)geeft hoge maandsalarissen en grote toelagen aan gevangen terroristen. Deze veroordeelde moordenaars, van wie er ondertussen al  78 door Israël zijn vrijgelaten uit de gevangenis, ontvangen maandelijks salarissen tot bijna € 3250, en toeslagen van maximaal € 23.000.

 

Het rapport concludeert dat de PA (Palestijnse Autoriteit) een sterke financiële prikkel geeft om het terrorisme in stand te houden, en dat het openbaar belonen van veroordeelde moordenaars een officiële stempel van goedkeuring geeft aan terroristische aanslagen tegen Israëlische burgers. Het is een zeer overtuigende vorm van het aanzetten tot geweld en terrorisme en moedigt verdere terroristische aanslagen aan.

 

Stimuleren van terrorisme - het is de Wet!

Deze terroristische salarissen zijn daadwerkelijk in de wet van de PA (Palestijnse Autoriteit) verankerd. De “Wet  Palestijnse gevangenen” bepaalt dat elke Palestijnse gevangene, in een Israëlische gevangenis die is veroordeeld voor een aan terrorisme gerelateerde overtreding, een maandsalaris vanaf het begin van zijn gevangenschap krijgt. Er worden ook een aantal aanvullende  voordelen aangeboden aan veroordeelde terroristen wanneer zijn worden vrijgelaten. Deze salarissen worden berekend naar gelang het aantal jaren die is doorgebracht in de gevangenis. Dit betekent in feite dat de terroristen die de meest gruwelijke aanslagen hebben gepleegd en dus de langste gevangenis straffen hebben gekregen, de hoogste salarissen ontvangen van de PA (Palestijnse Autoriteit).

 

Bij gevangenneming, ontvangen een gevangene 1400 NIS (ongeveer € 330) per maand. Dit basis bedrag stijgt geleidelijk tot een maximum van  12.000 NIS (ongeveer € 2850) per maand, gebaseerd op de lengte van gevangenschap. In aanvulling op dat salaris, dekt de PA (Palestijnse Autoriteit) de kosten van levensonderhoud van de gezinnen van de gevangene. Elk vrijgelaten gevangene die ten minste een jaar in de gevangenis in Israël heeft gezeten krijgt een eenmalige vergoeding variërend van € 1400 voor personen die tussen één en drie jaar gezeten hebben  tot ruim € 23.000 voor gevangenen die voor 30 jaar en meer opgesloten zijn geweest . Personen die voor andere misdrijven in de Israëlische gevangenissen zijn opgesloten ontvangen geen vergoeding.

 

Het moet hierbij aangeduid worden dat de bedragen die geschonken worden aan deze terroristen groot zijn, zeker als we deze vergelijken met de gemiddelde maandsalarissen van Palestijnse arbeiders in de door de  PA (Palestijnse Autoriteit) gecontroleerde gebieden, dit gemiddelde maandsalaris staat op € 600, volgens de Palestijnse Centraal Bureau voor de Statistiek.

 

Gegarandeerd inkomen voor het leven

In aanvulling op de salarissen, wordt aan deze terroristen ook een functie niveau gegeven in de ambtenarenapparaat van de PA (Palestijnse Autoriteit)  in het kader van bestuurlijke kwaliteiten. Deze functies staan gelijk aan militaire rangen, welke worden verleent op basis van het aantal jaren van opsluiting. Dit betekent dat na vrijlating, terroristen gewaarborgd zijn van een goed inkomen voor de rest van hun leven.

 

De Palestijnen noemen deze betalingen bewust salarissen, en zien dit niet als bijstand of sociale hulp. Qadura Fares, een voormalige PA minister en huidige voorzitter van de gevangenen 'Club, verklaarde op de PA TV: "Wat wordt besteed aan de gevangenen is precies hetzelfde wat ook wordt uitgegeven aan u en mij. Dit zijn salarissen. Daarom, als de salarissen worden betaald aan de mensen die werkzaam zijn in de regering kantoren en overheidsinstellingen, dan zullen ze ook worden betaald aan deze gevangenen."

 

Enkele voorbeelden

Een voorbeeld, mensen die minstens 25 jaar in de gevangenis hebben gezeten worden beloond met de vergelijkbare rang van generaal-majoor in de veiligheidsdiensten of viceminister in de PA, beide functies verdienen maandelijks een salaris van bijna € 3700. Terroristen die tussen de 15 en 25 jaar zijn opgesloten krijgen meer dan € 2600 per maand. Daarnaast krijgen vrijgelaten gevangenen voorrang boven andere kandidaten op officiële posities binnen de PA. In het geval er geen vacature voor hen wordt gevonden krijgen gevangenen die 5-10 jaar doorgebracht hebben in de gevangenis krijgen een ontslagvergoedingen.

 

Onder degenen die op dit moment de maximale vergoeding ontvangen is een van de meest beruchte gevangenen, Issa Abed Rabbo, die schuldig is aan de dood van twee jonge Hebreeuwse Universiteit studenten die in 1984 in de buurt van Bethlehem aan het wandelen waren. Als extra aanvulling op de vergoeding ​​en het salaris die hij nu ontvangt, heeft de PA ook aangeboden om de kosten van zijn huwelijk dekken.

 

Abu-Musa Atia, die een bijl gebruikte bij de moord op Isaac Rotenberg, een overlevende van de Holocaust, die uit het vernietigingskamp Sobibor was ontsnapt, staat ook op de loonlijst. En ook ontvangt Yusef Hazaa, die twee Israëlische docenten, een van hen was een 19-jarige vrijwilliger, heeft vermoord, een goed salaris van de PA.

 

Sualha Husseini en Almajed Mahmed die een steekpartij verrichte in een overvolle bus waarbij de 24-jaar-oude Baruch Heizler werd gedood en drie jonge vrouwen zijn verwond, krijgen ook maandelijks hun salaris van de PA voor hun gruwelijke daden.

 

Hamas terrorist Ziyad Awad, die werd vrijgelaten in de Shalit zaak en onlangs weer is gearresteerd voor de moordenaar op Baruch Mizrahi op de vooravond  van Pesach, ontving een salaris van de Palestijnse Autoriteit tijdens zijn eerste gevangenschap; bij zijn de vrijlating, kreeg hij de vergoeding voor bevrijde terroristen, en nu ontvangt hij weer het salaris als betaling voor zijn meest recente misdaad.

 

 

Financiering van Terreur: Uw belastingcenten aan het werk!

Dit dure financiële systeem wordt voor een groot deel gefinancierd door westerse donorlanden.

 

De PA is in hoge mate afhankelijk van buitenlandse hulp. Internationale donaties zijn vooral bestemd voor het goede beheer over instellingen van de PA en voor het bevorderen van vreedzame samenleving met Israël. Echter, in 2012 betaalde de PA meer dan € 70.000.000 uit aan terroristen in Israëlische gevangenissen en € 72.500.000 aan de families van overleden terroristen, waaronder zelfmoordterroristen. Opgeteld zijn deze bedragen goed voor meer dan 16 procent van de jaarlijkse buitenlandse donaties en subsidies die geschonken worden aan de begroting van de Palestijnse Autoriteit.

 

deze cijfers weerspiegelen alleen officiële transacties van het ministerie van gevangenen. Het bevat geen extra transacties van andere ministeries en  instanties, zoals het ministerie van Sociale zaken, het ministerie van Zorg en Welzijn en andere officiële fondsen van de PA.

 

Sinds 2011, heeft de Palestinian Media Watch (PMW) rapportage geschreven en uitgebracht over de praktijken van het belonen van terroristen en moordenaars met hoge salarissen door de PA.  Hierdoor is de PA internationaal bekritiseerd vanwege het uitbetalen van deze salarissen, en soor deze en  soortgelijke bevindingen zijn sommige landen al begonnen met het heroverwegen  van hun financiering aan de PA. Onlangs heeft een aantal leden van het Amerikaanse Congres voorgesteld dat de VS de hulp aan de PA ofwel helemaal te beëindigen totdat deze praktijken afgelopen zijn, of dat de VS de hulp verminderd met een bedrag dat gelijk is aan de hoeveelheid geld die de PA besteedt aan terroristische salarissen. Noorwegen en Groot-Brittannië hebben ook helderheid geëist over deze betalingen door de PA.

 

Olie op het vuur van dood en vernietiging gooien

In een reactie op het rapport heeft de Israëlische Minister van Economie, Naftali Bennett onlangs het volgende bericht op zijn Facebook-pagina geplaatst: "Heb je Joden vermoord? Heb je kinderen ontvoerd? Dan hebt u recht op 12.000 sjekel (€ 2850)per maand van Abu Mazen(Mahmoud Abbas)! "

 

En …

 

"Doe mee met Abu Mazen's werkgelegenheidsplan": moordenaars, terroristen en kidnappers.

Wij (Israël) hebben de voorkeur om de status van tankstation bedienden te verbeteren, Abu Mazen heeft daarentegen de voorkeur het aan hen te geven die de brandstof op het vuur van dood en verderf gooien."

 

"Het systeem is eenvoudig," licht Bennett toe. "Met een hand, veroordeelt Abu Mazen de terreurdaden, en met de andere deel hij geld uit aan de terroristen, en moedigt hij het terrorisme aan."

 

(Vertaald uit: https://unitedwithisrael.org/blood-money-pa-funding-of-terror-how-its-done/)